top of page

Fria S möte med Marie Ekman


Fria-S hade möte 19/3. Som vanligt var det ett mycket välbesökt möte. Många fler var på plats än vad som fångades på bild. Alla åldrar var samlade från unga SSU:are till våra äldsta seniorer.

På dagordningen fanns lokala, nationella och internationella politiska frågor.Vårt Kommunalråd Marie Ekman inledde med att prata lokalpolitik samt om den nya organisationen i Skövde kommun. De engagerade Fria-S:are hade många frågor.

Andra vice ordförande i omvårdnads sektionen Bjarne Medin berättade vad som händer i omvårdnads sektionen. Några ämnen som kom upp var, olika boendeformer, de äldres mat, och personalfrågor inom omvårdnads sektionen. Fria-S medlemmen Alf Nordberg har skrivit en motion om pensionärernas avgifter i Skövde kommun. Den diskuterades och en utredning ska påbörjas. Uppföljning på nästa Fria-S möte i april.

När frågan om bolaget “Next” kom upp, berättade Johan Ask och redde även ut några frågetecken på ett bra sätt. Allt positivt som bolaget har åstadkommit framförs sällan i lokala medier.

Maria Hjärtqvist rapporterade om läget med fritidsgårdarna. Majoriteten i kultur och fritidsnämnden i Skövde tillsätter en utredning om fritidsgårdarna.

Denna utredning kommer troligtvis visa på det vi redan vet. Ska befintliga fritidsgårdar behållas med verksamhet av kvallite så måste mer resurser tillföras. Ska man fortsätta driva våra fritidsgårdar med dagens budgett finns två val. Sänka ambitionen för våra fritidsgårdar eller stänga några fler. För oss Socialdemokrater finns är inget av de alternativen aktuella, utan vi kommer kämpa för mer resurser. Vi följer så klart med stor spänning hur det hela utvecklar sig.

Senare under kvällen kom frågan om Saudiarabien upp. Saudiarabiens behandling av människor är medeltida. Offentliga avrättningar och piskrapp folk, kan vi inte tolerera. Det hör inte hemma i en mänsklig värld. Som Socialdemokrat är det omöjligt att “titta bort”. Många åsikter ventilerades Full enighet rådde under mötet om, att vi är mycket stolta över vår utrikesminister Margot Wallström. Hon är en tuff politiker som står upp för mänskliga rättigheter.

bild 2.JPG
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page